Nieuws

Racingteam Twenterand kijkt tevreden terug op 10 jaar Nederlandse motorsport!

20-10-2017

Afgelopen weekend heeft Racingteam Twenterand met een dubbele wedstrijd op het TT-circuit van Assen afscheid genomen van hun actieve motorsportcarriere. Courreur Matthijs Keddeman was voor deze laatste ronden nog erg gebrand op het neerzetten van een goede prestatie in de hoogste klasse van de Nederlandse motorsport, de Supercup 1000.

 

De kwalificatie op zaterdagmorgen werd afgesloten met een 10e plek, een keurige uitgangspositie voor de start van beide races. Matthijs had een goede start bij de eerste race en was de gehele wedstrijd met een groep in gevecht om de 10e positie. Bij het vallen van de finishvlag moest hij genoegen nemen met een 12e plek. Ook de tweede race was voor de meegekomen toeschouwers een spektakel om te zien. Gedurende de race moest Matthijs meerdere duels uitvechten met zijn medecoureurs. Met nog enkele ronden te gaan lag Matthijs op een keurige 9e plaats. Enkele schakelfouten zorgden er voor dat hij deze 9e plaats niet  veilig kon stellen en hij als 11e werd afgevlagd. Wellicht brachten de massaal opgekomen vrienden, familie en sponsoren ook wel enige spanningen met zich mee!

In 2007 deed het team zijn intrede in de nationale motorsport in de standaard Suzuki cup. Vanaf 2009 werd de overstap gemaakt naar het Nederlands Kampioenschap, eerst in de 600 Supersport klasse en later inde Supercup 1000, de hoogst haalbare klasse in de Nederlandse motorsport. Elk jaar werd er progressie geboekten dat was de grote drive om de stap richting de top te maken.Mede door een fantastiche teamspirit, trouwe sponsoren en een geweldige supportersclub heeft Racingteam Twenterand  deze sport op een geweldige manier kunnen uitoefenen.

Met vriendelijke groet,
Racingteam Twenterand
Verslag race 7 en 8 Oschersleben( dld)

14-09-2017

In het weekend van 25 en 26 augustus streek het racegezelschap van de OW cup neer in het Duitse Oschersleben. Er stonden voor dit weekend twee races op het programma voor het veld van het Nederlands kampioenschap supercup 1000cc.

Vrijdag werden de kwalificaties verreden. Matthijs kon al snel zijn ritme vinden en was daardoor in staat goede tijden neer te zetten. Echter de concurrentie zit ook niet stil in de hoogste klasse van de Nederlandse motorsport en klokten ook snelle rondetijden. De kwalificaties werden daardoor als 12e afgesloten, wat ook de startpositie voor zaterdag zou zijn.

 Zaterdag was Matthijs met de start van race 1 goed weg en kon zich mengen in de top 10. Het werd een spannende race, waarbij het team als 11e wist te finishen.

 Voor race 2 zijn we op zoek gegaan naar een betere uitgangspositie, door een aantal aanpassingen aan de motor door te voeren.

Matthijs was wederom goed weg met de start en kon zich weer mengen in de groep voor hem. Hierdoor kon hij mooi het gevecht aan gaan met de rijders voor hem. Uiteindelijk wist Racingteam Twenterand deze tweede race als 10e af te sluiten.

 

De volgende race staat gepland voor 23 september op het TT-circuit in Assen.


Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Verslag race 6 Assen

14-09-2017

Afgelopen zaterdag kon Matthijs Keddeman weer starten aan de 6e wedstrijd van het seizoen op het TT circuit in Assen. Tijdens de eerste kwalificatie kon Matthijs zijn draai nog niet echt vinden. Door de naweeën van de valpartij in Oschersleben functioneerde de motor nog niet naar behoren, het gevolg was een 23e positie in de eerste kwalificatie.
Voor aanvang van de 2e kwalificatie hadden de monteurs de problemen met de motor verholpen. Matthijs wist hier gelijk van te profiteren en noteerde direct een goede rondetijd binnen de top 10. Uiteindelijk wist hij de kwalificatie af te sluiten met een 13e startplek.

Met de start van de race was Matthijs bijzonder goed weg en kwam als 7e de eerste bocht door. Gedurende de eerste ronde wist hij aan te haken bij de kopgroep en kwam hij als 6e de eerste volle ronde door.  Samen met de coureur op de 5e plek wist Matthijs een gat te slaan richting de concurrentie achter hem.
Helaas werd juist op dit moment de race stil gelegd door een valpartij van een mede coureur.  
Het restant van de race werd door de organisatie ingekort tot 5 race ronden. 
De herstart verliep een heel stuk minder voorspoedig. Matthijs had onvoldoende tijd om het startsysteem van de motor in te schakelen en kwam hierdoor rond de 20e positie de eerste bocht door. In de resterende ronden wist Matthijs zich langzaam door het veld naar voren te werken, maar de groep met snelle rijders was al te ver weg om in deze korte race nog te achterhalen. 
Uiteindelijk wist Matthijs in deze hectische race als 11e te finishen, aangezien er ook 2 Finse coureurs buiten mededingen deelnamen kon Racingteam Twenterand met een 9e plek huiswaarts keren. 

De rode vlag situatie kwam voor ons op een heel onfortuinlijk moment. Voor de onderbreking van de race hadden we een bijzonder goede positie om het beste resultaat van dit seizoen neer te zetten. Toch zijn we vooral tevreden dat we na de crash in Oschersleben dit weekend weer aan de start konden staan van de Supercup 1000. We willen iedereen bedanken voor alle hulp, in het bijzonder onze sponsoren! 

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Verslag race 4 en 5 oschersleben

14-09-2017

Afgelopen donderdag vertrok Racingteam Twenterand vol goede moed richting het Duitse Oscherleben. 
Enkele dagen na het behalen van de 9e plek op het TT circuit van Assen, stond race 4e en 5e van het seizoen op het programma. 
Matthijs had zich in de week voor de race zeer goed voorbereid en voor de optimale voorbereiding was er op vrijdag een extra trainingsdag geboekt.

Gesterkt door de resultaten die het team er in het verleden heeft gehaald kwam Matthijs naar enige technische problemen op de vrijdag ochtend al snel in het goede ritme. 
Matthijs voelde zich goed op zijn Yamaha en kwam al snel in de buurt van de tijden die hij er in het verleden met de 600 had gereden.
Dit alles werd zaterdag tijdens de kwalificatie's onderstreept. 
Matthijs was goed onderweg en kwalificeerde zich in een sterk deelnemersveld van 42 rijders, waaronder enkele snelle gastrijders, als 11e. 

Uit de analyse van de data bleek dat er voor de races op zondag nog voldoende progressie geboekt kon worden.
Na een goede Warm up op zondagmorgen was het tijd voor race 1, De omstandigheden waren goed, net als het gevoel van Matthijs. 
Toen de rode lichten uitgingen schoot Matthijs van zijn plek en kwam hij vanaf P11 als 6e de eerste ronde door. 
Hij vond een goed ritme en kon aansluiten bij de snelle mannen voor hem totdat Matthijs een kleine stuur fout maakte de controle over zijn Yamaha verloor en ten val kwam. 

Gelukkig was met Matthijs alles in orde maar de Yamaha was dusdanig beschadigt dat deze niet meer te prepareren was voor race 2.
Daardoor moest het team noodgedwongen, zonder punten en met veel teleurstelling Oscherleben verlaten.
"We zijn nog nooit zo goed voorbereid naar een wedstrijd gegaan als deze keer. Alles klopte, de motor, de omstandigheden en mijn gevoel. We hadden alles gezet op deze wedstrijden. Dit is een enorme domper", aldus Matthijs

Aankomende week zullen de monteurs de schade aan de motor gaan opmaken en zal alles in het werk worden gezet om er tijdens het volgende race weekend op 15 juli in Assen weer te staan.

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Verslag race 3 Assen

14-09-2017

Afgelopen weekend stond de derde race van het seizoen alweer op het programma, wederom op het TT-circuit van Assen.
Om een goede oplossing te vinden voor de geluidsproblematiek werden er door Matthijs op vrijdagmiddag al enkele sessies gereden om verschillende onderdelen te testen. 
De beschikbare trainingstijd kon Matthijs ook goed gebruiken om zo snel mogelijk in het goede raceritme te komen. 
Tijdens de kwalificatie bleek al snel dat het hervinden van de racesnelheid goed was gelukt. 
Al na een aantal ronden wist Matthijs met een rondetijd van 1:44,2 een persoonlijk snelste rondetijd te noteren. 
Uiteindelijk bleek deze rondetijd voldoende voor een keurige 10e startpositie voor de wedstrijd.

Bij de start van de race kwam Matthijs zeer goed van de plek en wist de Yamaha R1 in de eerste bocht rond de 5e plek te positioneren.
Voor het eerst dit seizoen was Matthijs gedurende de race volop in een onderlinge strijd verwikkeld met zijn concurrenten. 
Na een aantal gevechten gedurende de 9 wedstrijdronden werd Matthijs als 9e afgevlagd op de finishstreep. 

Met een 9e plaats hebben we weer een keurige resultaat geboekt in een sterk deelnemersveld. 
Ook hebben we deze race weer laten zien dat we nog altijd progressie boeken met de Yamaha R1 en dat het elke raceweekend weer een stapje harder gaat. 
Met dit resultaat kunnen we vol goede moet vooruitkijken naar de volgende wedstrijd die aankomend weekend zal plaats vinden. 
Donderdag vertrekken we naar het Duitse Oschersleben voor een druk raceweekend. 
Vrijdag zullen we een aantal vrije trainingen rijden, zaterdag de kwalificaties en zondag staan er twee races op het programma. 


Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Voorbeschouwing race 3

31-05-2017

Na een moeilijke tweede race van het seizoen staat komend weekend race 3 op het programma.Tijdens de vorige race werd Matthijs door de wedstrijdleiding uit de race gehaald omdat de Yamaha te veel geluid produceerde. De monteurs zijn druk bezig om een aantal wijzigingen aan de motor door te voeren om te zorgen dat het geluid voor de race van zaterdag in orde is. 
Aanstaande vrijdagmiddag staan er drie vrije training sessies gepland om de wijzigingen aan de motor uitvoerig te testen. Hiernaast geeft dit Matthijs de gelegenheid om weer in het goede ritme van het vorig raceweekend te komen. .Programma voor zaterdag:
Kwalificatie 1: 10.30 uurKwalificatie 2: 12.43 uurDe race start om 16.53 uur
U bent van harte welkom! De koffie staat klaar.

Verslag race 2

31-05-2017

Wel snelheid, maar geen punten voor Racingteam Twenterand 
Afgelopen weekend stond de tweede race van het seizoen voor Racingteam Twenterand op het programma. Ook ditmaal werd er gereden op het TT-circuit in Assen.Zaterdagochtend werd er een goede eerste kwalificatie neergezet, Matthijs Keddeman sloot deze af met een 10e plaats. Na en kleine valpartij in de tweede kwalificatie mocht Matthijs die middag als 12estarten aan de tweede race van het seizoen. De monteurs leverden snel en goed werk en zorgden ervoor dat de Yamaha er weer fris bij stond voor de start van de race.Matthijs was met de start goed weg en hij kon meteen al een paar plaatsen goed maken. Hij zocht naar een goed racetempo en na een aantal ronden reed hij een nieuw persoonlijk record! Met nog twee ronden te gaan kreeg hij de zwarte vlag en moest hij van de baan af omdat de motor teveel geluid produceerde. Helaas geen punten deze race voor het team, maar er is wel weer een belangrijk stap gezet richting de concurrentie voor hen.De volgende race is op zaterdag 3 juni, wederom op het TT-circuit in Assen. Die week daarna, het weekend van 9-10-11 juni, zullen er twee races worden gereden op het cicuit van Oschersleben.

Voorbeschouwing race 2 Assen

04-05-2017

Na de zeer geslaagde presentatieavond bij Grandcafe Seven staat aankomend weekend de tweede race van het seizoen op het programma.

Na het spektakel van de World Superbikes (afgelopen weekend) is het aanstaande zaterdag onze beurt om spannende races te laten zien op het TT-circuit in Assen.

Het gevoel met de motor is op dit moment erg goed en de onderlinge samenwerking geeft vertrouwen voor de race. De vorige race wist Matthijs als 9e te eindigen. We hopen dit weekend verdere progressie te maken en een mooi resultaat neer te zetten. 

Kwalificatie 1: 9.00 uur.

Kwalificatie 2: 10:48 uur.
De race start om 13.48 uur.

U bent van harte welkom! De koffie staat klaar.


Raceverslag race 1

04-05-2017


Race verslag race 1 Racingteam Twenterand

Afgelopen weekend heeft racingteam Twenterand de eerste race van het seizoen verreden op het TT-circuit in Assen.
De kwalificatie werd verreden onder verradelijke omstandigheden, smorgens was de baan eerst nat en in de tweede kwalificatie was de baan bijna droog. Matthijs zat er goed bij en dit resulteerde in een keurige 7e start plek.
Met de start was Matthijs niet echt goed weg, maar kon in de eerste paar bochten zich weer herpakken. Een uur voor de race begon het toch nog weer even iets te regenen, dit gaf Matthijs niet veel vertrouwen in de eerste paar ronden en moest toch een aantal rijders voorbij laten.
Nadat de baan helemaal droog was had hij meer vertrouwen en kon zich richten op goede rondetijden, helaas was het gat met de plekken 7 en 8 te groot om er naar toe te rijden.
Racingteam Twenterand heeft dan ook de eerste race als 9e afgesloten, een top 10 was het doel en wetende dat er meer in zit kijkt het team tevreden terug.
De volgende race is op 6 mei, wederom op het TT-circuit in Assen.

Racingteam Twenterand uit winterslaap

10-02-2017

De afgelopen maanden is het qua informatie rustig geweest vanaf onze kant. We hebben echter niet stil gezeten! We willen u hierbij dan ook op de hoogte brengen van onze plannen voor 2017.

Op dit moment zijn we druk bezig om het budget voor 2017 rond te krijgen. Het doel is om ook aankomend seizoen weer te strijden in het spannende startveld van het NK Supercup 1000 kampioenschap. De support van onze sponsoren en vrienden zijn van cruciaal belang om in 2017 een volledig raceseizoen te kunnen rijden. 
In de tussentijd zijn de monteurs druk bezig om de motor weer volledig fris te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Met uitzondering van een paar kleine updates verwachten we geen grote wijzigingen aan de motor. 

Zoals we uit ervaring weten is het van groot belang om voor de eerste race al een aantal kilometers te maken. We bekijken op dit moment dan ook de mogelijkheid om eind maart een aantal dagen voorjaarstraining te rijden in Spanje. 

De start van het nieuwe seizoen is vastgesteld op 15 april op het TT-circuit in Assen. U kunt in de aankomende periode meer informatie van ons verwachten met betrekking tot de voorjaarstraining, de teampresentatie en de eerste race. 

We hopen samen met u op een zeer sportief jaar!

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand.

Afgelopen weekend stond de 3e race van het supercup 1000cc kampioenschap op het programma.

09-06-2016

Zaterdag smorgens werden er 2 kwalificaties verreden. Door veel problemen met de banden in combinatie met de koude weersomstandigheden had racingteam twenterand een 18e start positie in handen, iets waar het team niet tevreden mee was. 

 

Met de start was matthijs bijzonder goed weg en lag in de eerste ronde al op een 6e positie. Er werden al nieuwe persoonlijke records gereden met de nieuwe Yamaha r1 , helaas kon Matthijs dit tempo niet vol houden en moest het tempo iets laten zakken. Aan het eind van de race werden de weersomstandigheden slechter en begon het te sputteren op het circuit. Matthijs nam geen risico's en bracht de motor veilig over de streep met een 9e plek.

 

" ik had een geweldige start, ik ging van p18 naar een 6e plek. en het tempo in het begin van de race was zeer goed,en ik reed een nieuw persoonlijk record. We hebben goede zaken gedaan en we weten dat we naar de top kunnen.

 

Aanstaande Zaterdag 14 mei staan we aan de start van de derde race van het NK Supercup 1000 kampioenschap op het TT-circuit in Assen.

09-06-2016

We hebben aanstaande vrijdag geen vrije trainingen, we hopen dat we de stijgende lijn door kunnen trekken van de afgelopen races.

Zaterdag zullen we tijdens de twee kwalificaties een goede tijd proberen neer te zetten om een goede uitgangspositie te hebben voor derde race van het seizoen.

 

Het team en de coureur leren de nieuwe yamaha steeds beter kennen, en hopen te strijden in de top 15 van het startveld.

Het tijdschema is als bijlage bijgevoegd in de mailing.

 

U bent welkom op het circuit, de entree is gratis en de koffie staat klaar

Tijdens de tweede race van het seizoen heeft Racingteam Twenterand de eerste top-10 plek in het NK Supercup 1000 kampioenschap weten te behalen

09-06-2016

Afgelopen vrijdag heeft Matthijs de eerste test kilometers op een droge baan kunnen maken. De beschikbare rijtijd tijdens de trainingen werd vooral gebruikt om op zoek te gaan naar een goede afstelling van de Yamaha R1. Na een aantal aanpassingen aan de Ölins-vering kon al snel een goede basisafstelling voor de kwalificaties gevonden worden.

De weeromstandigheden tijdens de kwalificaties en de race op zaterdag waren op zijn zachst gezegd nogal wisselvallig. Bij de start van de eerste kwalificatie begon het te regenen en te hagelen. Dit maakte het voor de coureurs lastig om een goede rondetijd neer te zetten. Voor aanvang van de tweede kwalificatie begon de zon weer te schijnen, zodat de rijders zich konden gaan richten op het zetten van snelle rondetijd. Matthijs wist constante rondetijden op de klokken te zetten en kwalificeerde zich hiermee op een nette 12e plaats.

Op het moment dat het startveld op de grid klaar staat voor de start van de race slaat het weer wederom om en komt er een stortbui met hagel uit de lucht. Deze plotselinge omslag van het weer was voor de organisatie reden om de race uit te stellen. Binnen een paar minuten werd het echter droog waardoor de race kon worden gestart.

Matthijs kende een matige start van de race, maar wist in de eerste ronden al een aantal plekken goed te maken. Nadat de coureurs in het raceritme waren gekomen kon Matthijs mee strijden om plek 7 in de wedstrijd. Zonder in dit gevecht onnodige risico’s te nemen stelde Matthijs de 9e plek veilig en scoorde hiermee de eerste top-10 klassering voor Racingteam Twenterand.

"We zijn als team erg tevreden met dit resultaat. Hoewel we nog op safe rijden hebben we de afgelopen dagen veel progressie geboekt. Dit jaar is voor ons een leerjaar en top-10 klassering is hierbij een geweldig resultaat.”

De volgende race is over 3 weken wederom op het TT-circuit in Assen.

Afgelopen weekend was dan eindelijk zover: de start van het raceseizoen 2016!

09-06-2016

Hoewel we lang hebben uitgekeken om de eerste meters van dit jaar te rijden was de start toch enigszins teleurstellend. De geplande trainingen op vrijdag vielen letterlijk in het water. Gedurende de hele dag bleef het koud en droogde de baan niet op. Onder deze verradelijke omstandigheden hebben we alleen een aantal ronden kunnen rijden om te controleren of de motor na de aanpassingen in de winterstop nog volledig in orde is.

Voorafgaand aan de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen had het circuit alle water van vrijdag nog niet kunnen verwerken en was de baan nog nat. Na een verkenningsronde hebben we besloten geen verdere risico’s te nemen in de rest van de kwalificatie. Bij de tweede kwalificatie was de baan opgedroogd. Dit betekende voor ons dat we de eerste ronden van dit jaar konden rijden op een droge baan. Matthijs probeerde in de loop van de kwalificatie het tempo langzaam op te schroeven en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 20e startplaats.

Met de start van de race moest Matthijs voor het eerst gebruik maken van de launch control op de R1. Matthijs kwam gelijk goed uit de startblokken en wist zich te mengen in de strijd om de plekken 14 tot 17. In de laatste ronde probeerde Matthijs nog een inhaalactie te plaatsen om de 14e plaats veilig te stellen. Zijn tegenstander zag hem echter niet aankomen en drukte Matthijs van zijn lijn af waardoor hij een uitstapje moest maken buiten de baan. Deze actie kostte hem een paar plaasten waardoor hij als 19e over de finish kwam.

Al met al kijken we tevreden terug op afgelopen weekend. Hoewel we hadden gehoopt om meer ronden te rijden, hebben we in de loop van het weekend toch progressie weten te boeken. We hebben een basisafstelling voor de motor gevonden die we in de loop van het seizoen kunnen gaan verbeteren.

Voorbeschouwing race 1

23-03-2016

Na de geslaagde teampresentatie op 12 maart kan het echte feest aankomend weekend eindelijk beginnen!

Dit weekend is namelijk de start van het nieuwe raceseizoen. We hopen zaterdag aan de start te staan van de eerste race van het NK Supercup 1000 op het TT-circuit in Assen.

Mocht u onverhoopt de teampresentatie hebben gemist dan willen we u hierbij op de hoogte brengen van een aantal veranderingen voor het aankomende seizoen. De grootste verandering is de reeds aangekondigde overstap van de Supercup 600 klasse naar de koningsklasse van de motorsport in Nederland, het NK Supercup 1000. We hopen dit jaar op de nieuwe Yamaha R1 de strijd aan te gaan met de snelste coureurs van Nederland.

Daarnaast is de teamsamenstelling voor dit jaar veranderd. Onze monteur Christian Maathuis is vorige maand voor onbepaalde tijd vertrokken naar Australië en zal dit raceseizoen niet tijdens de races aanwezig zijn. Jan Maathuis, de vader van Christian, zal ons team komen versterken met zijn jaren lange ervaring als dataingenieur bij verschillende topteams in de auto- en motorsport.

De aanwezigen bij de onthulling van de motor op de teampresentatie hebben de vernieuwde kleurstelling van de Yamaha R1 al kunnen zien. Autoschade Kelder heeft ook dit jaar weer geweldig werk geleverd!

We zijn zeer tevreden over het pakket dat we tot onze beschikking hebben. Onze dank gaat uit naar onze huidige en nieuwe sponsoren. We zijn erg blij dat zij ook dit jaar vertrouwen in ons hebben!

Aanstaande vrijdag hopen we in 5 vrije trainingen de eerste kilometers van het nieuwe raceseizoen gaan maken. Zaterdag zullen we twee kwalificaties en de eerste race rijden.

U bent welkom op het circuit, de entree is gratis en de koffie staat klaar!

Racingteam Twenterand legt goede basis voor volgend seizoen!

05-11-2015

Afgelopen weekend stond Racingteam Twenterand voor het eerst aan de start van een race in het Supercup 1000cc kampioenschap. Na een bewogen seizoen heeft Racingteam Twenterand, dat normaal in de 600cc klasse uitkomt, de overstap gemaakt naar de snelste motorsportklasse van Nederland.

Het raceweekend had als voornaamste doel om het nieuwe materiaal uitvoerig te testen voor volgend seizoen. Maandag voorafgaand aan de race werden de eerste meters met de Yamaha R1 gemaakt. De extra geboekte vrije trainingen boden de ideale gelegenheid om aan het extra vermogen en de elektronische hulpmiddelen van de nieuwe motor te wennen.

Door de stand in het klassement moest coureur Matthijs Keddeman vanaf de achterste rij van de grid starten. De eerste start met de Yamaha R1 was gelijk goed en hierdoor wist Matthijs in de eerste ronde zes coureurs te passeren. Gedurende de race kon Matthijs in het juiste ritme komen en noteerde hij enkele goede rondetijden. Aan het einde van de race werd Matthijs als 19e afgevlagd.

we kijken tevreden terug op het weekend:

“We hebben een aardige stap in de goede richting gezet. We zijn heel erg blij met de nieuwe Yamaha R1. De motor is nog volledig standaard en toch hebben we al een goede klassering weten te behalen. We bedanken onze sponsoren voor het vertrouwen afgelopen seizoen én het medemogelijk maken van de overstap naar de Supercup 1000. Zonder hen was deze overstap niet mogelijk geweest!”

 

 

nieuw wapen voor Racingteam Twenterand

21-09-2015

In de vorige nieuwsbrief konden we u al melden dat we de Yamaha R6 hebben verkocht en dat we plannen hadden om de laatste 2 wedstrijden te starten in de Supercup 1000.

Hierbij kunnen we u mededelen dat we op 3 oktober al aan de start kunnen staan met een nieuwe machine. Na veel inspanning zijn we er in geslaagd om voor volgend seizoen een Yamaha R1 van 2015 aan te schaffen!

Uiteraard zijn we hier erg blij mee. Met deze aankoop zijn we verzekerd van fris materiaal, waarmee we een goede start in het Supercup 1000 kampioenschap kunnen maken.We zijn verzekerd van een startbewijs in de Supercup 1000 tijdens de races op 3 oktober, zodat we met de R1 de eerste racekilometers kunnen maken.

Ook zal op zaterdag 3 oktober onze jaarlijkse sponsor/relatie- dag plaatsvinden. Een extra reden dus om deze datum alvast in uw agenda te noteren!

De officiële uitnodiging voor dit evenement volgt nog.

 Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

verlengde zomerstop Racingteam Twenterand

15-08-2015

Ondanks dat het OW cup kampioenschap stil heeft gelegen in verband met de zomerstop, zijn wij de afgelopen periode wel heel druk geweest.

Zoals elk jaar gebruiken we de start van de zomerstop om de eerste seizoenshelft te evalueren en de plannen voor de tweede helft te bespreken. Hoewel we bij een aantal races wat pech hebben gehad, kwamen we al snel tot de conclusie dat de belangrijkste oorzaak van de tegenvallende resultaten het verouderde materiaal is. Bij het opmaken van de balans bleek hiernaast ook nog dat het om budgettaire redenen niet mogelijk is om alle wedstrijden van dit seizoen te kunnen rijden.

 

We hebben meerdere opties afgewogen en na goed overleg hebben wij besloten om dit jaar niet af te maken in het supercup 600 kampioenschap. Tijdens de teampresentatie hebben we al door laten schemeren dat we volgend seizoen graag willen overstappen naar een 1000cc motor. Na een aanbod van een sponsor hebben we dan ook besloten om onze pijlen voor volgend seizoen te richten op het supercup 1000 kampioenschap met een vernieuwde motor. Inmiddels hebben we daad bij woord gevoegd en is de Yamaha R6 verkocht. Op dit moment zijn we in gesprek om goed materiaal voor volgend jaar te regelen.

 

Aankomend weekend zullen wij dus niet aan de start verschijnen in de OW cup. Daarnaast zullen we ook niet deelnemen aan de races in Hockenheim. Zoals het er nu naar uitziet zullen we wel deelnemen aan de laatste twee wedstrijden van dit seizoen op 3 oktober in Assen. We willen dit weekend starten in de supercup 1000 om zo alvast ervaring op te doen voor volgend seizoen. De sponsordag die traditioneel plaats vindt tijdens de laatste race zal dan ook op 3 oktober zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Racingteam Twenterand

 

Racingteam Twenterand eindigt als 7e in Assen

11-06-2015

Afgelopen weekend waren we wederom aanwezig om het TT-circuit in Assen. Onder zeer fraaie omstandigheden werd de vierde race van het seizoen gereden. Na de crash van twee weken geleden was het doel om zoveel mogelijk punten binnen te slepen.

De afgelopen weken zijn de monteurs druk geweest om de motor weer volledig in orde te krijgen voor het raceweekend. Aan de rondetijden tijdens de vrije trainingen op vrijdag was al snel te zien dat de monteurs goed werk hebben geleverd en dat de motor weer naar behoren presteert.

Gedurende de kwalificaties op zaterdagmorgen wist Matthijs langzaam weer in het ritme te komen. De beschikbare tijd tijdens de kwalificaties werd dan ook optimaal gebruikt om zoveel mogelijk kilometers te maken. Mede doordat Matthijs hinder had van een aantal langzamere rijders op de baan wist hij geen hele snelle rondetijd te noteren en moest hij vanaf de 10e positie gaan starten.

Net zoals de afgelopen races kende Matthijs ook zaterdag een zeer goede start. Door zeer laat richting de eerste bocht te remmen kon Matthijs als 4e aansluiten in de kopgroep. Na een aantal ronden kon Matthijs het zeer snelle tempo van de kopgroep niet bijhouden en moest hij een gaatje laten vallen. Na een felle strijd met een aantal rijders werd er alsnog een keurige 7e plaats binnen gesleept. Na de crash van het vorige weekend is dit een resultaat waar we zeker tevreden mee kunnen zijn.

Aankomend weekend zullen we de Nederlandse bodem verruilen voor het Oost-Duitse Oschersleben. Op dit korte en bochtige circuit zullen we de 5e en 6e wedstrijd in het kampioenschap rijden. Voor ons is Oschersleben al een aantal jaar een favoriet circuit. We zullen er dan ook alles aan doen om hier een goed resultaat neer te zetten.

Hoewel het een stukje rijden is, nodigen we u van harte uit om ook hier aanwezig te zijn. De entree is gratis en de koffie staat klaar!

Tijdschema voor dit weekend is:
http://owcup.nl/files/2015/06/Tijdschema-Oschersleben_24-05-2015.pdf

Racingteam Twenterand niet gestart tijdens de 3e wedstrijd

27-05-2015

De trainingen van afgelopen vrijdag konden we volledig gebruiken om onderdelen te testen en de rijtechniek in bepaalde bochten te verbeteren. Na enkelen aanpassingen wist Matthijs als snel progressie te boeken. Door ook zijn rijstijl in een aantal bochten aan te passen wist Matthijs in de laatste vrije training al heel dicht bij zijn persoonlijk snelste rondetijd uit 2014 te komen.

Met het vertrouwen uit de vrije trainingen werd er op zaterdag vol goede moed aan de kwalificaties begonnen. Tijdens de eerste kwalificatie was de baan compleet nat. Met het vooruitzicht op beter weer werd bewust gekozen om geen risico’s te nemen. Matthijs reed
rustig zijn rondjes en noteerde uiteindelijk een 17e plaats.

Met een opdrogende baan voor de tweede kwalificatie was een goede bandenkeuze van groot belang. Na inspectie van de baan werd de keuze voor een intermediates (een type band tussen regen en droogweerbanden) gemaakt. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Doordat de meeste rijders met regenbanden waren vertrokken wist Matthijs al snel de eerste tijd te noteren. Omdat de baan steeds sneller begon op te drogen werd voor de laatste paar ronden een droogweerband gemonteerd. Op het moment dat Matthijs met zijn tot dan toe snelste rondetijd bezig is, komt hij bij het insturen van één van de snelste bochten op het circuit ten val.

Bij terugkomst op het paddock blijkt al snel dat de motor te veel beschadigd is om binnen 1,5 uur te kunnen herstellen. Hierdoor konden we helaas niet van start gaan en moesten we de race vanaf de tribune bekijken. Gelukkig bleef Matthijs bij de crash ongedeerd. We gaan er alles aan doen om de motor over 2 weken weer gereed te hebben voor de volgende race in het kampioenschap.

tijdschema race 3

19-05-2015

Aankomend weekend staat race nummer 3 op de kalender voor Racingteam Twenterand. Deze wedstrijd zal wederom op het TT-circuit in Assen worden verreden.Onder moeilijke omstandigheden was een 9e plaats voor ons het hoogst haalbare resultaat in de tweede race van het seizoen. Matthijs had tijdens deze race een goed wedstrijdritme. Dit biedt goede hoop voor een goed resultaat in de aankomende race. We zien de komende race positief tegemoet en hopen dan ook op een top 5 klassering.

 Voor aankomende vrijdag staan er 5 vrije trainingen ingepland. We willen deze trainingen goed benutten door te focussen op de rijtechniek om zo een goed ritme voor de race te krijgen.

Het volledige tijdschema voor zaterdag is te bekijken onder de volgende link:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-23-mei-2015.pdf

 U bent welkom op het circuit, de entree is gratis en de koffie staat klaar!

Verslag race 2

18-05-2015

Zaterdag 9 mei is alweer de tweede race verreden in het NK Supercup 600 kampioenschap.

De vrije trainingen en de kwalificaties moesten worden verreden onder zeer wisselende omstandigheden. Een aantal fikse regenbuien zorgden ervoor dat er maar één kwalificatie op een droge baan verreden kon worden. Hoewel Matthijs tijdens de volledige kwalificatie erg constante rondetijden wist te rijden, had hij moeite om voldoende grip te vinden om een echt snelle rondetijd op de klokken te zetten. Het resultaat hiervan was dat hij slechts als 14e aan de race mocht starten.

Om nog een goed resultaat te behalen moest Matthijs een goede start hebben. Net als in de eerste race lukte het hem nu ook om erg snel van zijn startpositie te komen en wist hij als 6e de eerste bocht in te duiken. Vanaf de eerste ronde kon Matthijs gelijk een goed tempo aan te houden en was hij ruim drie seconden sneller dan zijn kwalificatietijd. De eerste helft van de race verliep prima en Matthijs kon zich goed meten met de top van het veld. Door een verkeerde bandenkeuze werd de grip van de achterband in de laatste 4 ronden beduidend minder en schoten de rondetijden van Matthijs omhoog. Hierdoor wisten een aantal rijders hem te passeren en moest Matthijs genoegen nemen met een 9e plaats.

‘‘We zijn niet tevreden met dit resultaat, maar we weten wel dat er meer in zit. Met een betere kwalificatie en een andere bandenkeuze had er wel degelijk een goed resultaat in gezeten. Qua ritme en rijtechniek weten we dat we voor de podiumplekken kunnen strijden.’’

De volgende race is op zaterdag 23 mei, wederom op het TT-circuit in Assen.

Verslag race 1

18-05-2015

Afgelopen weekend stond de eerste race van het supercup600cc kampioenschap op het programma.

Racingteam Twenterand heeft vrijdags vooraf nog enkele vrije trainingen gehad op het TT-Circuit van Assen.

Zaterdags tijdens de eerste kwalificatie bleek dat de concurrentie niet stil heeft gezeten, en dat de top 15 erg aan elkaar gewaagd is. De eerste en tweede kwalificatie verliepen onder erg koude omstandigheden, Matthijs nog geen risico’s en sloot beide kwalificaties af als 9e.

met een 9e start plek, ging Matthijs als 4e de eerste bocht in, helaas werd Matthijs iets aangetikt door de coureur naast hem en ging onderuit. Matthijs kon direct zijn weg vervolgen maar de rest van het start veld waren als enkele bochten verder.
Matthijs wist in een sprint race van 10 ronden toch nog van een 33e en laatste plaats zich in de punten te rijden naar een keurige 13e plek.

‘’ het is erg jammer dat ik in gedrang van de eerste bocht onderuit ging. Ik had een uitstekende start en ik was gebrand op goede prestaties. We weten dat de top 5 haalbaar is en dat het seizoen nog erg lang is dus er is nog van alles mogelijk.

 


Tijdschema race 1 Racing team Twenterand

02-04-2015

Aankomend weekend is de start van het nieuwe seizoen voor Racing Team Twenterand.

Race 1 start op het TT-circuit in Assen.

Het team heeft zich zo goed mogelijk voorbereid voor de eerste race, zo is deze week de motor race klaar gemaakt en is de vrachtwagen en trailer grondig schoongemaakt.

Voor aankomende vrijdag staan er 5 vrije trainingen ingepland, we gaan deze vrije trainingen benutten om een goed race ritme te krijgen op het circuit van Assen.

Het tijdschema kun je onder de volgende link bekijken:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-CRT-zaterdag-4-april-2015_27-03-2015.pdf

U bent welkom op het circuit, de entree is gratis en de koffie staat klaar!

 Met vriendelijke groeten,

Racing Team Twenterand.

Racingteam Twenterand behaald 3e plaats in het kampioenschap‏

18-12-2014

Afgelopen weekend hebben we de laatste twee races van het NK Supercup 600 kampioenschap verreden. Voorafgaand aan de races had Racingteam Twenterand een goede uitgangspositie om de derde plaats in het kampioenschap in de wacht te slepen.

We kenden echter een slechte start van het weekend. In een korte kwalificatie, die  ook nog eens onderbroken werd door een rode vlagsituatie, kostte het Matthijs veel moeite om een snelle ronde neer te zetten. Met een tijd van 1:45,3 wist Matthijs zich aan het eind van de kwalificatie nog maar net binnen de top 10 te kwalificeren.

Het doel van de eerste race was om de nummers 4 en 5 in het kampioenschap voor te blijven. Bij de start was er veel duw- en trekwerk in de eerste bocht, Matthijs wist zich te handhaven en kwam als 5e de eerste ronde door. Het tempo in de race ging snel omhoog. Door het rijden van een nieuw PR van 1:43,6 versnelde ook Matthijs zijn tempo en wist hij in de buurt van de kopgroep te blijven. Na een aantal positieverschuivingen kwam Matthijs als zesde over de finish, ruim voor de nummers  4 en 5 in het kampioenschap.

Voor race 2 was er duidelijk sprake van de nodige spanning op het paddock bij Racingteam Twenterand. Het was belangrijk om het hoofd koel te houden en de benodigde punten te pakken voor de 3eplek in het algemeen klassement. Door wederom een matige start moest Matthijs een aantal rijders laten passeren. Matthijs had moeite om deze rijders in te halen en wou met het oog op het klassement geen onnodige risico’s nemen. Door middel van het pitbord werd er aan Matthijs doorgegeven of het team de derde plek in het kampioenschap in handen had. Uiteindelijk kwam Matthijs als 9e over de finish, ruimvoldoende voor de derde plaats in het kampioenschap.

We zijn erg blij met dit goede resultaat. Het was fantastisch om het behalen van deze derde plaats met zoveel sponsoren en supporters na afloop van de race te vieren. Zonder onze trouwe sponsoren en alle vrienden en familie die ons steunen tijdens en rondom de races was dit niet mogelijk geweest. We willen iedereen dan ook bedanken voor de steun en support die we ook dit jaar weer hebben ontvangen!

Voor Racingteam Twenterand zit het er voor dit jaar nog niet op. Tijdens de laatste race is het team benaderd door een andere bandenfabrikant om te testen op deze banden. Dit gaan we doen op 17,18 en 19 oktober tijdens “Acceleration 2014” op het TT-circuit in Assen. Op dit brede event met autosport, motorsport en verschillende muziekevenementen willen we alvast de eerste voorbereidingen voor het seizoen 2015 treffen.

Met vriendelijke groeten,

Racingteam Twenterand.

Racingteam Twenterand stijgt naar P3

12-09-2014

In het Duitse Hockenheim hebben we afgelopen weekend de 8e en 9e race van het NK Supercup 600 kampioenschap verreden. Het circuit van Hockenheim wordt gekenmerkt door een combinatie van harde rempunten en technische bochten.

Onder zonnige weersomstandigheden wist Matthijs zich in de eerste trainingssessies op vrijdag al snel aan te passen aan het voor hem nieuwe circuit. Juist toen het tempo er goed in begon te komen zorgde een mechanisch probleem voor een valpartij. De schade bij zowel coureur als motor was te overzien, waardoor er slechts één trainingssessie overgeslagen hoefde te worden.

Tijdens de eerste kwalificatie kon Matthijs verdere progressie boeken en wist hij de tweede tijd op de klokken te zetten. In de laatste ronde ging het echter achterop het circuit weer mis, Matthijs was te gretig en remde te hard voor een langzame bocht waardoor het voorwiel wegschoof en de motor in de grindbak belande. De motor werd door de monteurs wederom race klaar gemaakt voor de tweede kwalificatie. Vroeg in de tweede kwalificatie werd echter een motorisch probleem ontdekt, Matthijs kon zijn weg niet vervolgen en wist hierdoor geen rondetijd te noteren. Door de snelle tijd in de eerste kwalificatie werd echter alsnog een keurige derde startplaats bemachtigd. De zaterdagavond werd door de monteurs benut om het motorblok van de Yamaha R6 te verwisselen met het reserve motorblok.

Race 1 was een spannende en eveneens zware wedstrijd. Naast de strijd om het kampioenschap was het gedurende de hele race ook zeer spannend om de plaatsen drie tot en met zes.  Na verscheidene inhaalmanoeuvres kon Matthijs het tempo van de nummer 3 niet volgen, maar wist hij zich wel te verzekeren van de vierde plaats en behaalde hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Matthijs kende een sterke start van de tweede race en wist na twee bochten zelfs de leiding in de wedstrijd over te nemen. Na een aantal ronden werd de druk van de concurrentie te groot en moest hij twee rijders laten passeren. Matthijs was in staat om in het wiel van de nummer 2 te blijven en kon zich mengen in het gevecht voor de plaatsen twee tot en met vier. Inmiddels werd door het team door middel van het pitbord aangegeven dat de nummer 3 in het kampioenschap zich buiten de punten bevond. Dit was reden voor Matthijs om geen risico meer te nemen en de waardevolle punten van de vierde plaats te pakken, zodat Racingteam Twenterand de derde plaats in het kampioenschap over kon nemen.

‘’Dit was een zwaar maar mooi raceweekend, niet alleen voor mij maar ook voor de rest van het team. Mijn dank gaat dan ook uit naar de teamleden om mij heen, ze hebben goed werk geleverd en er weer een perfecte motor klaar gezet. Ook was het geweldig om te zien dat er zoveel supporters aanwezig waren!’’


Met een kleine voorsprong op de nummer vier en vijf heeft Racingteam Twenterand momenteel een keurige 3e plaats in het kampioenschap in handen. Met nog maar twee races te verrijden op zaterdag 27 september beloofd het een spannende ontknoping van het raceseizoen te worden. Deze dag is tevens de sponsor- en supportersdag van Racingteam Twenterand, dus zorg dat u deze dag vrij houdt.

voorbeschouwing race 6 Assen

16-07-2014

Na een uitstapje naar het Duitse Oschersleben vindt aankomend weekend de zesde race van het seizoen plaats op het bekende TT-circuit. Door de goede resultaten en het sterke optreden van Matthijs in Duitsland kijken we met vertrouwen uit naar het aankomende raceweekend. Matthijs heeft laten zien dat hij onder de juiste omstandigheden met de top in het kampioenschap mee kan rijden en we hopen dan ook dit weekend weer mee te strijden in de voorste regionen.

Vrijdag hopen we nog enkele trainingssessies te rijden om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de racedag. De start van de race van het NK Supercup 600 staat zaterdag gepland om 17.10 uur.

Het volledige tijdschema voor dit weekend is via de volgende link te bekijken:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-19-juli-2014-per-08-07-2014.pdf

 Wij  heten u van harte welkom bij ons op de Paddock.

Entree is gratis en de koffie staat klaar!

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

 

 

 

 

Racingteam Twenterand sluit weekend goed af

11-06-2014

Onder zeer zonnige en warme omstandigheden werd zaterdag de derde race in het NK Supercup 600 kampioenschap gereden. Mede door het mooie weer was er veel belangstellend publiek naar het TT-circuit van Assen gekomen om deze dag vol spannende races te aanschouwen.

De eerste kwalificatie op zaterdagochtend verliep voor Racingteam Twenterand naar behoren. Matthijs Keddeman was in staat om goede rondetijden te rijden en wist dan ook een prima vierde snelste rondetijd te noteren. Voor aanvang van de tweede kwalificatie werd de Yamaha nog een voorzien van een nieuwe setje banden om deze goede uitgangspositie voor de race te behouden. Tijdens de tweede kwalificatie bleek de afstelling van de motor nog niet optimaal te zijn. Matthijs moest zeer veel inspanning leveren om tot een snelle tijd te komen. De kwalificatie werd dan ook afgesloten met een enigszins teleurstellende 10e startpositie.

Met de start van de race wist Matthijs gelijk al enkele plaatsten goed te maken door als zesde de eerste bochtenserie door te komen. Ook deze race werd het duidelijk dat het NK Supercup 600 kampioenschap een strijdlustige klasse is waar in iedere ronde van positie wordt gewisseld. Matthijs wist zich al snel te mengen in de strijd rond de zesde plaats. Door uitval van concurrentie werd Matthijs de 5e plaats in de schoot geworpen. In de laatste paar ronden kon hij het gat naar de vierde positie nog dicht rijden. In de laatste bocht zette hij een inhaalmanoeuvre in, maar deze actie werd om slimme wijze gecounterd waardoor Racingteam Twenterand genoegen moet nemen met een keurige 5e eindklassering.

‘’Als ik kijk met welke problemen we hebben gehad met de afstelling van de motor ben ik erg tevreden met een 5e plaats. Ik merkte dat er niet veel meer haalbaar was en het is dan zaak om zo veel mogelijk punten mee naar huis te nemen en dat hebben we gedaan.”

voorbeschouwing race 3 Assen

04-06-2014

Aankomend weekend staat race 3  van het NK Supercup 600cc op het programma. Wederom wordt deze race verreden op het TT-circuit in Assen. Na de teleurstelling in race 2 zijn we er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

De afgelopen weken zijn benut om de motor weer volledig rijklaar te krijgen, ook is het motorpak weer volledig hersteld door Verheul Leathers & Motorcycle Gear.

 

 Afgelopen zaterdag hebben we nog een test afgewerkt op het TT-circuit. Deze test is goed verlopen, de motor werkt naar behoren en Matthijs heeft weer een aantal ronden op raceritme kunnen rijden. Ter voorbereiding op de race zullen we vrijdag nog drie trainingsessies rijden.

Het tijdschema voor zaterdag is via de volgende link te bekijken:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-7-juni.pdf

Wij  heten u van harte welkom bij ons op de Paddock.

Entree is gratis en de koffie staat klaar!

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

 

Verslag Race 2

07-05-2014

Afgelopen weekend is de tweede race van het Supercup 600cc kampioenschap verreden op het TT-circuit in Assen. De trainingen op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen hebben we goed kunnen gebruiken om de motor zo goed mogelijk naar de wensen van Matthijs af te stellen.

Tijdens de kwalificaties werd het al snel duidelijk dat veel verschillende rijders een kans maakten om op het podium te eindigen. Er werd zaterdagmorgen al serieus hard gereden en de onderlinge rondetijden lagen erg dicht bij elkaar. Na een rustig begin wist Matthijs het tempo in de loop van de kwalificatie op te schroeven. Hij kwalificeerde zich uiteindelijke als vijfde, een goede uitgangspositie voor de race.

Met de start van de race was Matthijs goed weg en wist de eerste ronde als 7e door te komen. Vanaf het begin van de race werd er door de coureurs veel strijd geleverd en werden er veel onderlinge duels uitgevochten. Binnen enkele ronden passeerde Matthijs een aantal rijders en wist hij naar de kopgroep te rijden. De volgorde van de kopgroep van zes rijders was bij elke doorkomst over start/finish weer veranderd. In een poging om de vierde plaats in de wedstrijd over te nemen, verloor Matthijs de voorkant van de Yamaha en schoof hij onderuit.

‘’Dit zijn dure punten die we mislopen in de strijd voor het kampioenschap. Het gevoel met de motor is goed en ik kon naar de kopgroep rijden. Ik had mijn zinnen gezet op een podiumplaats. Toch hebben we weer een nieuw persoonlijk snelste ronde weten te rijden en dat geeft veel vertrouwen. Ik wil graag mijn team bedanken voor hun inzet, én ik hoop dat ik de vele supporters uit Vriezenveen en omstreken de volgende races meer kan laten zien’’, aldus Matthijs.

De volgende race staat gepland op 7 juni op het TT-circuit in Assen.

Podium voor Racingteam Twenterand in opneningsrace

14-04-2014

Matthijs heeft de eerste wedstrijd van het NK Supercup 600 kampioenschap op het TT-circuit van Assen afgesloten met een podiumplaats. In een uiterst spannende race wist hij met een inhaalactie in de laatste bocht de derde plaats te bemachtigen. 

Natte weersomstandigheden tijdens de eerste trainingssessies op vrijdag zorgden ervoor dat iedereen voorzichtig aan het nieuwe seizoen moest beginnen. Nadat de baan in de loop van de dag steeds meer begon op te drogen, kon de focus worden gelegd op het opbouwen van het nodige raceritme. Matthijs was aan eind van de dag in staat om een goed tempo te rijden en kon met een goed gevoel aan de racedag beginnen.

Tijdens de kwalificaties op zaterdagmorgen kreeg Matthijs te maken met problemen aan  de afstelling van de motor. De koude weersomstandigheden in combinatie met versleten banden zorgden ervoor dat de motor constant op zoek was naar de nodige grip. Met enkele wijzigingen aan de vering en de gewichtsverdeling van de motor hoopten de monteurs de kansen op een goede kwalificatietijd te vergrootten. Matthijs wist in beide kwalificaties als 6e te eindigen en verzekerde zich hiermee van een goede uitgangspositie voor de race.

Vanaf de start werd gelijk duidelijk waarom het NK Supercup 600 één van de spannendste klasses in de Nederlandse motorsport is. Na enkele ronden met veel positiewisselingen en onderlinge strijd, wist Matthijs een voorlopige 6e plaats in te nemen. Vanuit hier kon Matthijs een goed raceritme te pakken krijgen en was hij in staat om het gat naar de kopgroep dicht te rijden. Na een bloedstollende laatste ronde met verschillende inhaalmanoeuvres en een valpartij kwam Matthijs met een minimaal verschil van tweehonderdste van een seconde als derde over de finishstreep.

‘’Dit is een fantastische seizoensopening. In de trainingen ging het niet erg gemakkelijk. Er werd erg hard gereden door de concurrentie en wij kampten met problemen aan de afstelling van de motor. Het team om mij heen heeft er voor gezorgd dat de motor perfect was tijdens de race. Ik wil dan ook mijn team en mijn sponsoren bedanken.”

verslag voorjaarstraining + voorbeschouwing race 1 Assen.

02-04-2014

Racingteam Twenterand klaar voor het nieuwe raceseizoen

Zaterdag 22 maart heeft Racingteam Twenterand haar teampresentatie gehouden bij zalencentrum Zandwijk. Onder veel belangstelling zijn de plannen voor het seizoen 2014 en het nieuwe design van de Yamaha R6 bekend gemaakt. Het team, met als coureur Matthijs Keddeman, hoopt ook dit jaar van start te gaan in het NK Supercup 600 kampioenschap. Doelstelling voor het aankomende jaar is om in deze zwaarbevochten klasse constant mee te strijden met de top 5 van het kampioenschap.

Daags na de presentatie is het team afgereisd naar Frankrijk om 4 dagen te trainen op het circuit Val du Vienne. Tijdens deze dagen is de beschikbare tijd optimaal benut om verschillende afstellingen van de motor te testen en het nodige raceritme op te doen. Matthijs heeft, zowel in droge omstandigheden als in de regen, veel testkilometers kunnen maken en kan hierdoor de eerste race met een goed gevoel tegemoet zien.

Aankomend weekend staat alweer de eerste race op de agenda. De seizoensopening zal plaats vinden op het TT-circuit in Assen. Ter voorbereiding op de racedag van zaterdag, worden er vrijdag nog 5 trainingsessies verreden. De start van de race zal naar verwachting rond 14.30 plaats vinden. Racingteam Twenterand heet u van harte welkom bij ons op de Paddock. 

Racingteam Twenterand sluit seizoen af met wederom een podiumplaats

10-10-2013

Afgelopen weekend werden de laatste twee races van het Supercup 600cc kampioenschap verreden op het TT-circuit in Assen. Deze dag stond tevens in het teken van de sponsordag van Racingteam Twenterand. Het doel voor dit weekend was om de goede vorm vast te houden en net zoals de voorgaande races mee te strijden voor de podiumplaatsen. In de slotfase van de eerste training op vrijdag werden alle goede verwachtingen al snel de grond in geboord. Coureur Matthijs Keddeman verloor bij het insturen van de Ruskenhoek de grip bij het voorwiel, met als resultaat een onschuldige schuiver met veel schade aan de motor. Als gevolg van de crash moest de motor worden voorzien van een hoop reserveonderdelen, waaronder een geleende voorvork. Monteurs Bart en Christian hebben vrijdag alles uit de kast moeten halen om de Yamaha R6 weer volledig rijklaar te krijgen voor de racedag van zaterdag. De verwachtingen voor de kwalificatie op zaterdag waren dan ook niet hooggespannen. De realiteit bleek echter anders te zijn. Matthijs wist in de 2e ronde al een nieuw persoonlijk record neer te zetten en stond gedurende het grootste gedeelte van de kwalificatie op poleposition. In de laatste minuut zakte hij terug naar een keurige tweede startplek.

De start van de eerste race verliep dramatisch. Vanaf een tweede startpositie zakte Matthijs terug naar een 9e plaats. Gedurende deze uiterst spannende race wist Matthijs zich steeds verder naar voren te vechten. Na veel onderlinge positiewisselingen finished Matthijs op een keurige 4e positie, op minder dan een halve seconde achter de nummer twee.

Voor aanvang van race 2 werden er door de monteurs enkele aanpassingen aan de afstelling van de motor verricht. Matthijs was deze keer goed van start en kon direct de strijd aan gaan met de kopgroep. Al snel was Matthijs verwikkeld in een spannende gevecht om de leiding in de wedstrijd. Gedurende de gehele wedstrijd kon Matthijs het tempo goed volgen en was hij op meerdere delen van het circuit sneller dan de leider. In de laatste ronde sloeg Matthijs toe en kon hij als eerste de laatste bocht insturen. Door een blokkerend achterwiel kon hij echter niet de ideale lijn houden en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

‘’Het was een fantastische afsluiter van een geweldig seizoen. Ik kon meestrijden in de kopgroep, we hebben wederom een nieuw persoonlijk record gevestigd én we zijn als 5e geëindigd in het kampioenschap op maar 3 punten van de nummer 3. Ik wil mijn team bedanken voor hun inzet. Ze hebben hard gewerkt om de motor klaar te krijgen en ze hebben perfect werk geleverd. Ook wil ik sponsoren, leden van de vriendenclub en alle belangstellenden bedanken voor hun bijdrage en steun, dit heeft geresulteerd in een geweldig raceseizoen.’’ met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

uitnodiging hapje en drankje tijdens laatste races 2013 Racingteam Twenterand.

19-09-2013

Ook dit jaar heeft Racing Team Twenterand weer meegestreden in het Supercup 600 cc kampioenschap. We hebben als team dit jaar veel progressie geboekt wat uiteindelijk uitmondde in een  1e en 2e plaats tijdens het raceweekend in het Duitse Oschersleben.

 Wij willen daarom het tot nu toe fantastisch verlopen racejaar samen met u afsluiten.

 Wij nodigen u hierbij dan ook graag uit om op zaterdag 28 september aanstaande, samen met ons dit mooie racejaar af te sluiten tijdens het laatste raceweekend op Assen.

 Na de races willen wij graag ter afsluiting met u op het seizoen 2013 drinken.

Natuurlijk willen wij de inwendige mens niet vergeten en bieden u ook graag een hapjesbuffet op het circuit aan.

Wij hopen dan ook dat de gezelligheid door loopt tot in het begin van de avond.

 Natuurlijk waarderen wij uw spontane komst maar het zou voor ons handig zijn als wij ivm. de catering ongeveer weten hoeveel mensen  er komen.

Race 1 begint om 13.20 uur, en race 2 begint om 17.15 uur.

Racingteam Twenterand grote winnaar in Duitsland

27-08-2013

Afgelopen weekend werden de 6e en 7e ronde in het Supercup 600cc kampioenschap verreden in Oschersleben. Tijdens de kwalificaties bleek al gauw dat coureur Matthijs Keddeman de tegenslag van de vorige race goed heeft weten te verwerken. Na twee kwalificaties stond hij getraind op een keurige 5e startplaats met een tijd van 1.34,4.

Bij de start van de eerste race was Matthijs redelijk goed weg en kon hij de jongens voor hem goed in het vizier houden. Een oliespoor op de baan zorgde er echter voor dat de race tijdelijk stil gelegd moest worden. Na de herstart van de race was het Matthijs die als tweede door de eerste bocht  kwam. Al snel ontstond er een kopgroep van vijf coureurs, waarbij de spanning tot grote hoogten opliep. De coureurs zaten zo dicht op elkaar, dat de posities tot de laatste bocht voor de finish open stonden. In de laatste ronde kon Matthijs met een nette inhaalactie zich verzekeren van een keurige 2e plaats en mocht hij voor het eerst dit jaar het podium betreden.

Na dit resultaat waren de verwachtigen voor de tweede race hoog gespannen. Matthijs gaf aan dat de Yamaha zo was afgesteld dat hij het tempo van de kopgroep makkelijk bij kon houden. Na een goede start werd al snel duidelijk dat Matthijs wederom mee kon strijden om de podiumplaatsen. Halverwege de race lag Racingteam Twenterand op een keurige 2e positie. Tot aan de laatste ronde was het verschil met de eerste plaats één volle seconde. De coureur uit Vriezenveen nam hier echter geen genoegen mee en wist, met een tijd van 1.32,7, de snelste rondetijd van de race neer te zetten. Met een keurige inhaalmanoeuvre nam Matthijs de koppositie over en wist hij de eerste overwinning van Racingteam Twenterand in het Supercup 600cc kampioenschap te behalen.

‘’Dit was een geweldig weekend voor mij, en ook voor de rest van het team. We werken er samen hard voor en dit resultaat zat er aan te komen. De vorige races streden we ook mee voor het podium, echter het blijft een mechanische sport. Op dit circuit komt het meer op techniek aan en minder op het vermogen van de motor. De motor voelt goed aan, maar we komen nog zeker 10 pk tekort ten opzichte van de kopgroep.’’

Oschersleben race 6 en 7

22-08-2013

Dit weekend staan de 6e en 7e  race van het seizoen op het programma. Voor deze dubbele races verlaten we Nederland voor de Motorsport Arena in het Duitse Oschersleben. Op dit technische moeilijke circuit wist Racingteam Twenterand vorig jaar haar beste resultaat te behalen.

 Momenteel zijn de monteurs nog druk bezig om de motor weer volledig rijklaar te krijgen. We vertrekken vrijdagmiddag al richting Duitsland om op tijd klaar te zijn voor de eerste vrije training op zaterdagmorgen. Beide races zullen aanstaande zondag worden verreden.

Het volledige tijdschema voor de racedag is te downloaden via de onderstaande link:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Oschersleben%202013%20tijdschema%20per%2015-08-2013_2.pdf

 Iedereen is van harte welkom op het paddock. De koffie staat klaar!

 

Racingteam Twenterand strijdt wederom mee voor het podium

14-08-2013

Afgelopen weekend is alweer de 5e ronde van het supercup 600cc kampioenschap verreden op het TT-circuit in Assen. Voorafgaand aan de racedag werd er nog een test afgewerkt om te kijken of het motorblok zich goed hield. Dit bleek allemaal goed te zijn, aangezien Matthijs al snel goede tijden wist te noteren.

Voor zaterdag stonden er 2 kwalificaties en de race op het programma. De eerste kwalificatie was al  vroeg in de morgen om 9:00 uur. Op het nog koude asfalt kon Matthijs snel een goed ritme vinden. Gedurende een groot deel van de kwalificatie had Matthijs dan ook de voorlopige poleposition in handen. Richting het einde van de de eerste sessie raakte de achterband van de Yamaha erg versleten. Zonder onnodige risico’s te nemen sloot Matthijs deze kwalificatie als vierde af.  Voorafgaand aan de tweede kwalificatie werd de motor voorzien van nieuw rubber. Dit bracht het team uiteindelijk naar een uitstekende 3e startpositie voor de race later op de dag.

Door deze goede kwalificatie mocht Matthijs de race aanvangen vanaf de eerste start rij. Een slechte start zorgde ervoor dat hij terug viel naar een 7e plaats. Al voor de eerste doorkomst had Matthijs zich herpakt en reed hij rond op een 5e plaats. In de ronden daarna wist hij zich verder naar voren te werken en had hij al snel de derde plaats in handen, een uitstekende uitgangspositie voor het podium. Matthijs probeerde een gat te slaan naar zijn achtervolgers, helaas zonder resultaat. Door onbalans in de motor had het voorwiel met het insturen van Ossebroeken geen grip meer en schoof de Yamaha van het asfalt.

‘’Ik had deze race genoegen moeten nemen met een 3e plaats. De Yamaha voelt echter zo goed aan dat ik tijden kan rijden die gelijk liggen met de jongens voorin. Ik voerde teveel druk uit op mezelf en de motor, ik wou te graag en dat bleek niet de juiste keuze te zijn.’’

Over twee weken is er weer een herskansing, deze keer op de Motorsport Arena in het Duitse Oschersleben.

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Racingteam Twenterand grijpt naast het podium

24-07-2013

Afgelopen weekend stond de vierde race in het OW-supercup 600cc kampioenschap op het programma op het TT-circuit van Assen.

Vanaf de eerste kwalificatie wist Matthijs zijn draai goed te vinden. Omdat de baan nog niet goed op temperatuur was, werd er voor gekozen om rustig te beginnen en niet te veel risico’s te nemen. Tijdens de 2e kwalificatie waren de omstandigheden verbeterd. Ondanks dat de grip aan de achterzijde van de motor nog niet optimaal was, wist Matthijs zich te verzekeren van een keurige 6e startplaats.

De stijging van de tempartuur voor aanvang van de race maakte het mogelijk om met een andere compound band te rijden. Deze zachtere band zorgt voor meer grip aan de achterzijde van de Yamaha bij hogere temperaturen. 

Bij de start van de race was Matthijs goed weg.  In de loop van de race wist Matthijs nog enkele plaatsen goed te maken waardoor hij constant rond reed op een vierde plaats. In de voorlaatste ronde wist Matthijs een rondetijd te noteren van 1.45,1. Hiermee heeft hij zijn drie jaar oude persoonlijk record met een seconde weten te verbeteren! Echter, op het moment dat er nog uitzicht was op een podiumplaats, moest Matthijs tot grote teleurstelling van het hele team de Yamaha met motorische problemen aan de kant zetten.

Het is erg zuur dat we op deze manier een goede eindkwalificering hebben misgelopen.  Wel hebben we nu het vertrouwen dat we mee kunnen strijden met de top van het Supercup 600 kampioenschap. De volgende race is 10 augustus wederom op het TT-circuit in Assen

Voorbeschouwing Race 4

17-07-2013

Aanstaande zaterdag staat de 4e Supercup 600 race van het seizoen op het programma. We hebben de 500 km van Assen goed kunnen gebruiken om meer wedstrijdritme op te doen. Tijdens dit weekend  heeft Matthijs laten zien dat hij in staat is om constant snelle rondetijden te rijden. We gaan dan ook met een goed gevoel richting Assen en hopen mee te strijden voor een goede klassering. 

De afgelopen races waren vol strijd, met veel gevechten door het hele veld. Het belooft dus weer een spannende race te worden!

Het tijdschema voor de racedag is te downloaden via de onderstaande link:

http://www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-20-juli-2013.pdf

Iedereen is van harte welkom op het paddock, de entree is gratis. En de koffie staat klaar!


P9 tijdens 500 km van Assen!

17-07-2013

Afgelopen weekend hebben wij samen met 2 andere coureurs, Maik Kemerink (Kemerink Racing) uit Albergen en Axel Bult uit Lonneker, onder de naam Racing Team Twente deel genomen aan de 500 km endurance race.

We kwamen al snel tot de conclusie dat een endurance wedstrijd niet te vergelijken is met een reguliere race. Het racen met een team van drie rijders brengt veel nieuwe onderdelen met zich mee. Onder de  leiding van onze teamcaptain en ex-GP-coureur Henny Boerman, moest onder andere worden nagedacht over de wedstrijdtactiek, het wisselen van motoren en rijders en de unieke ‘Le Mans start´.  

Tijdens de drie kwalificatietrainingen reed Racing Team Twente zich naar een keurige 20e tijd in een startveld van 44 teams. Na de kwalificaties is besloten dat Matthijs mocht starten tijdens de wel beroemde ‘Le Mans start’. Dit houdt in dat de motoren worden opgesteld aan de rechterzijde van het asfalt en dat de coureurs vanaf de linkerzijde naar de motor moeten sprinten.

Al snel bleek dat deze startmethode Matthijs op het lijf is geschreven. Matthijs was in staat om als 4e de eerste bocht in te sturen. Tijdens de eerste volle ronden konden we goed zien dat we de laatste weken veel progressie geboekt hebben. Al in het begin van de race wist Matthijs een tijd van 1:46,8 neer te zetten. Ook het vervolg van de race verliep zonder problemen. Maik, Axel en Matthijs waren in staat om zeer constante rondetijden neer te zetten. Mede dankzij de goede inzet van de monteurs en onze teamcaptain verliepen ook de wissels van motoren en coureurs vlekkeloos. Dit resulteerde in een uitstekende 9e plaats in de eindklassering.

Wij kijken zeer tevreden terug op een geslaagd weekend. Door de goede samenwerking met de andere teams hebben we een maximaal resultaat kunnen behalen.

20 juli staat er weer een reguliere race in het supercup 600cc kampioenschap op de agenda. Wij hopen jullie dan allen te zien!

Racingteam Twenterand rijdt de 500 km van Assen‏

05-07-2013

Op zaterdag 6 juli organiseert de CRT dé 500 km van Assen. Dit is een Endurance race over maar liefst 110 ronden. Rond de klok van 14.45 uur begint deze slijtageslag voor mens en machine  met de altijd spectaculaire Le Mans start. Dit betekend dat de motoren worden opgesteld aan de rechterzijde van het asfalt en dat de coureurs vanaf de linkerzijde naar de motor moeten sprinten.

Onder de naam Racingteam Twente nemen wij samen met 2 andere coureurs, Maik Kemerink (Kemerink Racing) uit Albergen en Axel Bult uit Lonneker, deel aan dit bijzondere race evenement.

Voor Racingteam Twenterand biedt dit een unieke mogelijkheid om veel asfaltkilometers te maken. Op deze manier hopen we ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor de eerstvolgende race in de OW-cup op 20 juli.

Uitstekende 9e plaats voor Racingteam Twenterand.

10-06-2013

Afgelopen weekend stond de derde race van het supercup 600 cc kampioenschap op het programma, de races werden verreden op het TT-circuit in Assen.

Het team was vrijdagavond goed voorbereid richting Assen gegaan, en hopende op een top 15 klassering en wederom een verbetering van de snelste ronde van Matthijs op Assen.

 Dat het team sterk voor de dag komt met de yamaha r6 bleek al gauw toen Matthijs in een‘’vochtige’’ eerste kwalificatie een keurige 13e tijd noteerde.

De monteurs hebben het nodige veranderd aan de vering om onder koude temperaturen goed te presteren, en zo ging het team vol goede moed de tweede kwalificatie in.

 In de tweede kwalificatie was het droog en konden er snelle tijden gereden worden.

Het team zat in de tweede kwalificatie al bijna op de tijden van de vorige race.

Dit resulteerde in een tevreden 15e startplek.

 Tijdens de start van de race was het Matthijs die als 12e de eerste ronde door kwam,

Er werd strijd geleverd van begin tot het eind. 3 ronden voor het einde lag Racing Team Twenterand op een uitstekende 7e plaats. Helaas door een beslagen vizier kon Matthijs zich niet goed concentreren en kwam als 9e over de finish.

Toch wist Matthijs weer een seconde van de snelste ronde tijd af te rijden naar een 1.46.8.

Het team is hier dan ook zeer tevreden mee.

 Racingteam Twenterand met coureur Matthijs Keddeman zijn in een goede vorm, en hopen deze lijn door te trekken naar de volgende race op 20 juli.

Aanstaande dinsdag en woensdag avond is RacingTeam Twenterand aanwezig tijdens de ‘’zomerkriebels’’ aan de tolplas in Hoge Hexel. Deze avonden worden druk bezocht, en hier wordt de motor gepresenteerd.

 met vriendelijke groet, racing Team Twenterand.

Voorbeschouwing race 3 Racingteam Twenterand

10-06-2013

voor aanstaande zaterdag staat de derde race van het seizoen op het programma.

Racing Team Twenterand vertrekt vrijdagavond naar het TT-circuit in Assen.

het team hoopt de stijgende lijn door te trekken, en zich te mogen richten op de top 12 van het supercup 600 cc kampioenschap.

Het tijdschema voor de racedag is te downloaden via de onderstaande link:

www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-18-mei-20132.pdf

Iedereen is van harte welkom op het paddock, de entree is gratis. En de koffie staat klaar!

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand.

Racingteam Twenterand sluit weekend goed af

26-05-2013

Afgelopen weekend heeft de tweede wedstrijd van het supercup 600cc kampioenschap plaatsgevonden op het TT-circuit in Assen. Ter voorbereiding heeft het team woensdag een trainingsdag gereden om het vernieuwde motorblok in te rijden en om meer ritme op te doen.

De kwalificaties werden verreden onder wisselende omstandigheden. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen was het droog, maar het asfalt was op veel plekken nog erg nat door de vele regen die in de loop van de nacht gevallen was. Met de verwachtingen voor een droge tweede kwalificatie nam Matthijs niet te veel risico’s en sloot de eerste kwalificatie af met een 23e plaats.

Tijdens de tweede kwalificatie was de baan inderdaad helemaal opgedroogd, zodat Matthijs op slicks de kwalificatie kon rijden. De doelstelling was om tijdens deze tweede kwalificatie zo vroeg mogelijk constant snelle tijden te rijden en in de laatste ronden een zeer snelle tijd neer te zetten voor een goede startopstelling. Matthijs was in staat om constante tijden te rijden, maar door een fout in de laatste ronde kon hij zijn beste ronde van 1:50,4 niet meer verbeteren. Mede hierdoor moest Racingteam Twenterand zich tevreden stellen met een 16e startplaats.

De eerste ronden van de race kon Matthijs redelijk goed mee met de jongens voor hem. In het verloop van de race ontstond er een mooie strijd, waardoor het tot de laatste bocht spannend bleef op welke plaats Matthijs zou eindigen. Na een aantal keer stuivertje wisselen eindigde Matthijs de race als 15e. Dit betekend dat Racingteam Twenterand het eerste punt van het seizoen binnen heeft.

 “We zijn erg blij met ons eerste punt van het seizoen. Daarnaast zijn we erg tevreden over het constant snelle tempo in de race. Met rondetijden van 1:47,7 zijn we al sneller dan vorig jaar en zitten we dicht bij onze snelste ronde ooit gereden op Assen. We hopen deze stijgende lijn door te zetten.”

 

De volgende race is over twee weken, wederom op het TT-circuit in Assen.

voorbeschouwing race 2

26-05-2013

De tijd tussen de eerste en tweede race heeft Racingteam Twenterand goed benut,

De monteurs hebben afgelopen zaterdag het vernieuwde motorblok gemonteerd, en afgelopen woensdag is hier al mee gereden op het TT- circuit in Assen.

Helaas gooide het slechte weer deels roet in het eten. Maar toch wordt er terug gekeken op een geslaagde trainingsdag.Voor aanstaande zaterdag staat de tweede race van het seizoen op het programma. Het team hoopt op betere prestaties van de motor, en hopende dat er punten worden mee genomen naar Vriezenveen.

Het tijdschema voor de racedag is te downloaden via de onderstaande link: www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-18-mei-20132.pdf

Iedereen is van harte welkom op het paddock, de entree is gratis. De koffie staat klaar!

Raceverslag Racingteam Twenterand.

16-05-2013

Afgelopen vrijdag en zaterdag was Racingteam Twenterand op het TT-circuit in Assen om deel te nemen aan de eerste wedstrijd in het supercup 600cc kampioenschap.

Voor vrijdag waren er 5 trainingsessies gepland. In de eerste paar sessies moest Matthijs erg zoeken om een goed raceritme te vinden. Mede doordat de monteurs Bart en Christian een goede afstelling van de motorfiets wisten te vinden, kon het team in de loop van vrijdag en zaterdag progressie boeken. Tijdens de kwalificaties kwam het team er achter dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten. Met een tijd van 1:49,40 moest Matthijs starten van een 15e startplek in de A groep.

Bij de start van de race kwam Matthijs niet optimaal uit de startblokken. In de eerste bochten was hij toch in staat een aantal plekken te veroveren, waardoor hij de eerste ronde op een 13e plek over start/finish wist door te komen. Echter door het gebrek aan raceritme kon hij in het eerste deel van de wedstrijd het tempo niet goed volgen en zakte hij terug naar een 19e plek. Aan het einde van de race kon Matthijs zich herpakken en raakte hij in gevecht met twee coureurs voor hem. In de bochten was Matthijs in staat om veel terrein te winnen en kon hij inlopen op zijn voorgangers, maar qua acceleratie moet het team nog te veel toegeven op de concurrentie. Hierdoor moest het team zich tevreden stellen met een 19e plek.

Voor de volgende race wordt de motor voorzien van een nieuw getuned motorblok. Dit nieuwe motorblok moet Racingteam Twenterand gaan voorzien van het nodige vermogen, om zo het gat met de concurrentie te dichten. Wij kijken met vertrouwen uit naar de volgende race over twee weken, wederom op het TT-circuit van Assen!

Voorbeschouwing seizoensopening Racingteam Twenterand

02-05-2013

Na een geslaagde teampresentatie bij zalencentrum Zandwijk, maakt racingteam Twenterand zich op voor de eerste race van het seizoen.

De seizoensopener zal aanstaande zaterdag 4 mei worden verreden op het TT-circuit in Assen. Om optimaal voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen is op vrijdag een extra trainingsdag gepland.

Het tijdschema voor de racedag is te downloaden via de onderstaande link:

www.racingteamtwenterand.nl/uploads/Tijdschema-OW-Cup-zaterdag-4-mei-2013.pdf

Iedereen is van harte welkom op het paddock, de entree is gratis. De koffie staat klaar!

Met vriendelijke groet,

Racingteam Twenterand

Prijswinnaars grandioze verloting

29-04-2013

We willen alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname aan de grandioze verloting!

De winnaars van de prijzen zijn:

R. Vos; B. Vrielink; A. Berkhof; R. Maathuis en Stegehuis ontvangen allen een autowasbon mogelijk gemaakt door Autowascentrum Dasselaar.

P. Wolbers; K. Keddeman; D. Eshuis; A. Abbink en onze hoofdsponsor Lucas in Vroomshoop zijn de gelukkige winnaars van het Eurol poetspakket.

De tankbonnen mede mogelijk gemaakt door Weitzelpoort Brandstoffencentrum zijn gewonnen door E. van der Weide en D. Abbink.

Mark Veneman mag zich gelukkig rekenen met een mooi pakket samengesteld door Ast Groep in Vriezenveen.

Het veiligheidspakket van All In Brandbeveiliging is gewonnen door P. Wolbers

A. Torny heeft het Mitra wijnpakket gewonnen.

L. Maathuis kan een hapje gaan eten bij de beste kleine cafetaria van Nederland Sterk Langs De Lijn

De vleesschotel mogelijk gemaakt door Slagerij Aalderink is gewonnen door D. Eshuis en J. Hospers.

De familie Berkhof en T. Weerink mogen heerlijk gaan genieten van de uitstekende keuken van Bistro- Zalencentrum Partycatering Zandwijk

K. Keddeman mag zich tevens de eigenaar noemen van het Heracles Almelo voetbalshirt ter beschikking gesteld door O&O Sports and Lifestyle in Vriezenveen.

D. Mulder kan een fijn bakkie koffie zetten met zijn nieuwe Senseo apparaat van Expert Berkhof in Vroomshoop. 

Autoschade Kelder mag zich gelukkig prijzen met een officieel Nederlands Eltal shirt eveneens aangeboden door O&O Sports and lifestyle.

G. Nijkamp kan vanaf zaterdag de show stelen op zijn nieuwe Kawasaki driewieler ter beschikking gesteld door Niphuis tweewielers in Vriezenveen

Onze hoofdsponsor Lucas uit Vroomshoop is de winnaar van de BMX-fiets aangeboden door Schipper Tweewielers in Vriezenveen

De grandioze hoofdprijs een Led-televisie t.w.v. 500 euro ter beschikking gesteld door Expert Berkhof in Vroomshoop is gewonnen door A. Dekker!

Wij willen alle prijswinnaars van harte feliciteren met de gewonnen prijzen en alle sponsoren bedanken voor het ter beschikking stellen van de prijzen!

Wij zullen pogen zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de prijswinnaars. Ben je één van de prijswinnaars dan kun je contact met ons opnemen via info@racingteamtwenterand.nl.

team presentatie

17-04-2013

Op zaterdag 27 april wordt de teampresentatie gehouden bij zalencentrum Zandwijk te Vriezenveen, Deze avond begint vanaf 20.30 uur.

En wordt voorzien van een hapje en een drankje.

Ook dit jaar is er weer een grandioze verloting, met als hoofdprijs een flatscreen hd led tv t.w.v.  500,- en 10 tal andere prijzen.

iedereen is van harte welkom.

 

 

 

Racing Team Twenterand wil na goed jaar grotere stappen gaan maken.

09-01-2013

Racing Team Twenterand heeft met coureur Matthijs Keddeman een goed seizoen achter de rug, maar het team wil volgend jaar grotere stappen maken.

De 24-jarige Vriezenvener eindigde dit jaar meerdere keren in de top tien tijdens wedstrijden in Dutch Supercup 600cc en eindigde als vijftiende in de eindstand.

In 2013 wil Keddeman de volgende stap zetten.

“Ik wil aan het einde van het seizoen in de top tien van het eindklassement staan en tijdens het jaar zoveel mogelijk top vijf noteringen binnenhalen.”

Voor deze prestaties zit Keddeman wel aan een nieuwe motor vast.

‘’De motor waar we afgelopen seizoen mee hebben gestreden in het Dutch supercup600 cc kampioenschap rijden we eigenlijk al 3 jaar mee, uiteindelijk is deze motor elk jaar verbeterd, maar uiteindelijk komen we nu alleen verder met een nieuwe motor.’’

 “Ik wil mijn sponsoren nogmaals zeer bedanken voor hun ondersteuning”, benadrukt Keddeman “Zonder hen zijn deze prestaties niet op te brengen.

Momenteel zijn we ook alweer druk bezig met de voorbereidingen voor 2013 en het rond zien te krijgen van het nodige budget.”

 

Pech volle seizoensafsluiter Racing Team Twenterand.

15-11-2012

Voor Racing Team Twenterand bestond het laatste weekend uit veel pech, maar toch een geslaagde relatiedag op het circuit van Assen.

In de kwalificatie training was het regenachtig, hier kon Coureur Matthijs Keddeman niet over klagen, aangezien de vorige prestaties in de regen allemaal in de top 5 uit kwam er Helaas zat het dit keer anders in elkaar.

Voor de start van de kwalificatie kwamen de monteurs Bart Kelder en Christian Maathuis er achter dat de motor niet wou starten, hier door heeft het team enkele minuten vertraging opgelopen en dit frustreerde zich in de kwalificatie training. Alles zat tegen en Matthijs kwam niet verder dan een teleurstellende 32e start positie.Voor Racing Team Twenterand stond er voor dit weekend dubbele races op het programma, dus dit betekende dat men twee maal van een 32e startpositie moest vertrekken.    

In race 1 was Matthijs goed weg en de 1e ronde kwam hij als 22e over start/finish. Helaas kwam Matthijs naar 3 ronden de pitstraat binnen rijden, technische mankementen aan het motorblok, en race 1 was over voor Racing Team Twenterand.Tussen de twee races door zat relatief weinig tijd, en de monteurs moesten alles op alles zetten om het reserve blok onder de yamaha te monteren. Door goed sleutel werk van de monteurs en goede ondersteuning van vrienden was de yamaha weer race klaar voor race 2. Het team was dan ook gebrand op betere prestaties, en Matthijs wou de monteurs waar geven voor hun inzet. Matthijs was wederom goed weg bij de start, en kon gelijk al richting de top 20 komen.Helaas waren de ‘’snellere’’ coureurs waar hij normaal mee strijd om de top 10 al buiten beeld, en kon er geen vuist meer wordengemaakt. Matthijs moest het team tevreden stellen met een 27e plaats.

’erg jammer dat ik tijdens onze relatiedag niet meer heb kunnen laten zien aan sponsoren en vrienden van Racing Team Twenterand. We hadden gehoopt dat we vanaf een plek in de top 10 hadden kunnen starten, en als je dan van eén van de laatste startrijen moet komen, dan valt het vies tegen. De monteurs hebben er had voor gewerkt, en zonder hun inzet konden we niet deelnemen aan race 2.’’ Aldus coureur Matthijs Keddeman.

Desondanks is de relatie dag en de samenwerking met Aadorp voor kika goed voor lopen, en kan Racing Team Twenterand terug kijken op een geslaagd race seizoen.

 

website

27-08-2012

momenteel zijn wij bezig om de website uptodate te houden, we plaatsen zo snel mogelijk de sponsoren op de webstie, en de nieuwste race foto's. het gastenboek is nu open, en laat wat van jullie horen!

met vriendelijke groet,

Racing Team Twenterand.

RTT rijdt nipt buiten de top 10

13-08-2012

Afgelopen weekend stond voor Racing Team Twenterand op het TT Circuit van Assen race 8 van het supercup 600 kampioenschap op het programma.

De monteurs Bart kelder en Christian Maathuis hadden vooraf  aan het race weekend een geservicede motorblok gemonteerd, zodat Coureur Matthijs Keddeman zich kon richten op de top van het startveld.

De zon scheen boven het TT circuit en vol vertrouwen gingen we de  1e kwalificatie tegemoet. Gelijk was Matthijs goed op dreef en reed in de 3e ronde al z’n snelste tijd van dit jaar op het TT circuit van Assen. (1,47.7).
Racing Team Twenterand sloot deze kwalificatie af op een voorlopige 9e startpositie.

In de 2e kwalificatie werd de mapping van de motor nog iets gewijzigd, zodat de motor in de langzame bochten makkelijker uit accelereert. Matthijs reed al gauw een nog snellere tijd dan in de 1e kwalificatie. (1,46.9) Helaas moesten we de kwalificatie starten met een gebruikte achterband, die na een aantal ronden versleten was. Hierdoor was het niet mogelijk om een nog snellere tijd te rijden. Uiteindelijk was deze tijd goed voor een 11e startpositie.

Voor de race werd er vers rubber onder de Yamaha gemonteerd, hopende op een mooie inhaal race.
Echter was Matthijs niet goed weg en hij kwam de 1e ronde door op een 14e plaats. De eerste paar ronden kon Matthijs lastig inhalen en de snellere coureurs hadden al een flink gat geslagen. Desondanks deze achterstand en dus een mindere positie had Matthijs nog een paar mooie inhaal acties en kon hij deze race afsluiten met een 11e positie.

Matthijs: ‘’Een mooi zonnig weekend! We zitten dicht bij een PR en ik hoop de stijgende lijn door te kunnen zetten naar het volgende race weekend. Het was erg jammer dat ik met de start niet goed weg kwam. De motor begon te wheelyen en na de eerste ronde waren de jongens, waar ik normaal mee strijd, al ver weg. Gelukkig kon ik aan de fans, die waren mee gereisd, een paar mooie inhaal acties laten zien.’’

De volgende race is op 29 september, deze dag wordt tevens ook de sponsordag van Racing Team Twenterand gehouden. Hier volgt nog een nader bericht van.

RTT rijdt dik in de punten

18-07-2012

Afgelopen weekend stond voor Racing Team Twenterand race 6 en 7 op het programma. Deze races werden verreden onder wisselende omstandigheden in Oschersleben (Duitsland). Racing Team Twenterand heeft zich goed laten zien in beide wedstrijden.

Vrijdag ochtend had het team eerst een vrije training, deze training werd onder natte omstandigheden verreden. Matthijs voelde zich goed op het natte circuit van Oschersleben, dit resulteerde in een keurige 5e plaats. Hier uit blijkt dat het team een goede motor geprepareerd heeft voor in de regen.

Voor de eerste kwalificatie werd er regen voorspeld, maar vlak voor de start van de kwalificatie werd het droog en kon er een groot gedeelte gereden worden op droog weer banden. Matthijs nam geen grote risico\'s op een vochtige baan, dit resulteerde in een 9e start plaats.

De tweede kwalificatie was op zaterdag ochtend. De baan was wederom nat, en de tijden konden niet verbeterd worden vergeleken met de eerste kwalificatie, Matthijs start beide races vanaf een 9e plaats.

Bij de start van race 1 was Matthijs bijzonder goed weg en kwam als 4e de eerste bochten door. Het circuit was niet 100% droog, en het waren verraderlijke omstandigheden. Matthijs nam geen onnodige risico\'s, en werd als 9e afgevlagd.
Hier kijkt het team tevreden op terug, hier was het team de vorige race ook geëindigd.

Voor race 2 waren de omstandigheden droog, wederom was Matthijs goed weg, en zat in een goed ritme. In goed overleg met chef monteur Bart Kelder, en Data ingineur Jan Maathuis van Infotronic datatech, waren er enkele aanpassingen gedaan aan de vering van de yamaha.

Dit pakte goed uit, en de ronde tijden werden aanzienlijk verbeterd. Helaas bleef de concurrentie niet achter, en kreeg het team een zware race te verduren. Tot aan de laatste ronde werd er gevochten om de plaatsen 10 en 11. Matthijs kwam als 10e over de finish, het team was hier dan ook dik tevreden mee.

De volgende race is op 11 augustus, op het TT-circuit in Assen.

Voorbeschouwing race 6 en 7 (Duitsland) Racing Team Twenterand.

10-07-2012

Voor Aankomende week staat voor Racing Team Twenterand race 6 en 7 van de supercup 600cc kampioenschap op het programma. Hier wordt het 3 daagse evenement op het technische circuit van Oschersleben (voormalig oost- Duitsland) verreden. Het team vertrekt donderdagmiddag al met het mobile motorhome richting Duitsland.

Oschersleben is een bekend circuit in Duitsland, in de voor gaande jaren werden hier de races van het WK superbike verreden, ook wordt hier het Duitse kampioenschap verreden.

Voor Racing Team Twenterand wordt het een drukke week.
Op vrijdag wordt er een vrije training en een kwalificatie verreden, op de zaterdag de 2e kwalificatie en race 1, en voor zondag staat een warm-up en Race 2 voor de supercup 600cc op het programma.

Download hier het tijdschema.

Voor diegene die het hele weekend willen beleven op het prachtige circuit, kunnen gebruik maken van de faciliteiten in de omgeving van het circuit.

Geen Assen, wel Oschersleben

04-07-2012

Voor aankomend weekend staat de 5e ronde van de supercup 600cc op de kalender die verreden wordt op het TT-circuit in Assen.
Noodgedwongen moet Racing Team Twenterand deze race laten schieten, het laat aanleveren van nieuwe onderdelen voor de Yamaha speelt hier een belangrijke rol in. Ook financieel gezien moet Racing Team Twenterand een race missen.
Het team heeft besloten om zich honderd procent voor te bereiden voor het weekend er op. Hier rijdt Racing Team Twenterand het 3 daagse evenement op het technische circuit van Oschersleben (voormalig Oost-Duitsland).
Volgende week donderdag vertrekt het team al richting Duitsland. Op de vrijdag wordt er een vrije training en een kwalificatie verreden, op de zaterdag de 2e kwalificatie en een race, en voor zondag een warm-up en race 2 voor de supercup 600cc.

Voorbeschouwing 4e race te Assen

22-06-2012

Aankomend weekend rijdt Racing Team Twenterand haar 4e race wederom op het TT-circuit in Assen. Donderdag avondvertrekt het team naar Assen om zo op de vrijdag een testdag af te werken. Deze test dag wordt gebruikt om de vering van de Yamaha te verbeteren. Na de laatste race zijn data-analist Christian Maathuis en data-ingenieur Jan Maathuis van Infotronic Datatech tot de conclusie gekomen dat door wijzigingen aan de vering hier mogelijk enige winst valt te behalen op de rondetijden.
Coureur Matthijs Keddeman heeft in tussentijd ook niet stil gezeten, en heeft deelgenomen aan de Twenterand-run in Vriezenveen. Dit in een speciale outfit van Allround stralen/spuiten/reclame uit Almelo.
Het tijdschema voor aankomend weekend kun je hier downloaden. Wij zien jullie graag op het circuit terug. Toegang tot het circuit is geheel gratis.

Raceverslag 4e race

19-06-2012

Afgelopen vrijdag en zaterdag was Racing Team Twenterand aanwezig op het TT- circuit in Assen. Hier werd de 4e ronde van de supercup 600cc verreden. Op de vrijdag werden er vrije trainingen verreden onder natte omstandigheden, Dit pakte goed uit, en Matthijs stond met een 3e tijd keurig op de lijst. Helaas aan het einde van de laatste training kon Matthijs een onschuldige schuiver in de GT bocht niet voorkomen. Dit leverde veel werk op voor de monteurs van het team.
Op de zaterdag werden voor de race, 2 kwalificaties verreden, wederom was het asvalt nat en moest er weer gereden worden met regen banden. Matthijs nam het goede gevoel van de vrijdag mee naar de kwalificaties en de eerste kwalificatie werd afgesloten met een 7e start plek, Hier was het team dan ook tevreden mee. In de tweede kwalificatie begon het net te regenen, en was het goed uitkijken geblazen, Matthijs nam niet teveel risico's en sloot de kwalificaties af als negende.
Ondertussen was de baan mooi opgedroogd en kon er gereden worden met droog weer banden. Met de start was Matthijs goed weg, en kon de eerste bochten door komen als 7e. Helaas was er een rode vlag situatie en werd de race stil gelegd naar aanleiding van een valpartij in de eerste bocht.
Met de herstart ging het nog beter, de eerste halve ronde lag Matthijs op een 5e plek. Helaas waren er op de droge baan meerdere rijders die het tempo sneller konden vinden, en Matthijs zakte af naar een 15e plek. Desondanks wist het team nog niet van opgeven en werd er eens flink aangezet, dit leverde een aantal mooie gevechten op, en zo wist Matthijs zelfs in de laatste bocht (GT-bocht) waar hij een dag eerder nog zijn Waterloo had gevonden, nog 2 coureurs te verschalken. Uiteindelijk is Racing Team Twenterand geëindigd op een keurige 9e plek. Helaas werd naar de race, een technische keuring uitgevoerd aan de motor, en werd er geconstateerd dat 1 onderdeel miste in het luchtfilter. Hier door kon Racing Team Twenterand helaas geen punten mee nemen naar Vriezenveen.
De volgende race is op 7 juli, wederom op het TT- circuit in Assen. Nogmaals wil Racing Team Twenterand Infotronic Datatech bedanken voor het mede mogelijk maken van de extra trainingsdag op de vrijdag voor de wedstrijd.

RTT kijkt tevreden terug op geslaagd weekend

30-05-2012

Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft Racing Team Twenterand deel genomen aan de trainingen, kwalificaties en de 2e race van het seizoen op het TT-circuit in Assen.
De vrijdag voor de race had het team een extra trainingsdag in gepland, deze werd benut om een andere afstelling van de yamaha uit te proberen. De monteurs Bart Kelder en Christian Maathuis hadden hun werk goed uitgevoerd, en Matthijs kon nu "makkelijker" de bocht in sturen. Het team keek dan ook tevreden terug op de vrijdag voor de race.
In de eerste kwalificatie was het team gebrand op goede prestaties en dat was te merken. Matthijs reedt zich naar een welverdiende 11e plaats. Iedereen was dan ook zeer tevreden en hopende op een top 10 kwalificering in de tweede kwalificatie.
Voor de tweede kwalificatie werd de Yamaha voorzien van nieuw race rubber, en kon Matthijs het maximale het de motor halen. Helaas bleef de concurrentie niet achter, en bleek maar weer eens dat de Supercup 600cc een zwaar bevochten klasse is. Matthijs wist nog eens ruim 6 tiende van een seconde van zijn tijd af te rijden, dit was genoeg voor een 14e start plek voor de race.
Met de start was Matthijs goed weg, en ging het gevecht goed aan met de mede coureurs. Hij kwam als 11e door na de 1e ronde. In het begin van de race kon Matthijs een groepje van 5 voor hem niet volgen, en moet moest hij terrein af leggen. Door een fout van een coureur voor hem zakte hij naar plek 14. Naar mate de race vorderde kreeg hij meer grip op de zaak, en reedt zich snel naar de groep voor hem heen. Helaas kon Matthijs de groep voor hem net niet in halen voor dat de finish vlag gevallen was, en moest het team genoegen nemen met een 14e plek.
Toch kijkt het team tevreden terug op afgelopen weekend, de eerste punten van 2012 zijn binnen, en voor de aankomende races weet men dat top 10 prestaties haalbaar zijn.
De volgende race is op zaterdag 16 juni, wederom op het TT- circuit in assen.

Voorbeschouwing race 3 te Assen

22-05-2012

Na een aantal weken rust, kan Racing Team Twenterand aankomend weekend weer vol aan de bak. De race wordt a.s. zaterdag verreden op het TT-circuit in Assen.
Het team is de afgelopen weken bezig geweest om de afstelling van de motorfiets te veranderen, en heeft zich bezig gehouden om het mobile motorhome verder in te richten.

Op de vrijdag heeft het team een extra trainingsdag in gepland, zodat Matthijs meer meters kan maken en een beter race ritme krijgt. Het team is gebrand op betere prestaties, en hopend om dik in de punten te eindigen.

Klik hier voor het tijdschema van het weekend.

Eurol smeermiddelen

22-05-2012

De Eurol motorolie-smeermiddelen zijn door de motorkleding fabrikant Verheul leathers uit Vroomshoop er weer "gesmeerd en snel" opgestikt. Eurol zal ons in de toekomst voorzien van hun topproducten.

Raceverslag 28 april Assen

01-05-2012

Op Zaterdag 28 april stond voor Racing Team Twenterand hun eerste race op het programma. De seizoensopener is zoals gewoonlijk op het TT-circuit in Assen. Afgelopen weken had het team al enkele keren getraind op het TT-circuit in Assen, om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.
De eerste kwalificatie werd verreden onder natte omstandigheden, Matthijs had een lange tijd niet gereden in de regen en dit resulteerde in een 30e start plek. Hier was het team niet tevreden over. De tweede kwalificatie werd verreden met nieuwe regen banden, de baan was te nat voor droog weer banden. Halverwege de kwalificatie stond het team op een 18e startplek. Matthijs was bezig met een "snelle" ronde, totdat het achterwiel weg gleed. Dit resulteerde in een onschuldige schuiver. Gelukkig was er weinig schade, en de monteurs hadden de motor snel weer in top conditie.
Vlak voor de eerste race van het seizoen begon het te motregenen en moest de juiste banden keuze worden gemaakt. Matthijs vertrok met droogweer banden, dit bleek achteraf de juiste keuze te zijn. In de eerste paar bochten had Matthijs enkele plaatsen gepakt. Helaas kon hij in de eerst volgende ronden geen goed gevoel krijgen in de voorkant van de Yamaha en wilde hij geen onnodige risico's nemen en moest zich enkele plaatsen laten zakken. Naarmate de race vorderde reed Matthijs elke ronde sneller, en de juiste ronde tijden kwamen weer in zicht. Matthijs kwam als 22e over de finish, hier is het team tevreden mee. Men weet ook dat het team er een jaar tussenuit is geweest, en dat de eerste races in het teken staan van race-ritme en vertrouwen op doen.
Zaterdag 26 mei is de eerst volgende race op het TT-circuit in Assen, de dag hier voor is het team aanwezig om trainingswerkzaamheden te verrichten en om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.

Prijswinnaars loting

27-04-2012

Android Tablet 1 Andre Slijkhuis
Android Tablet 2 Ad Abbink
Flatscreen Fam. Abbink
APK met kleine beurt bij Stegehuis Rik Grobben
Kinderfiets van Jan Niphuis Berry Vrielink
Dinerbonnen van Harwig uit Den Ham Paul Winkel
Fam. Blaauw
Fam. Scholmeijer
Diner bon voor 2 personen bij Zandwijk te Vriezenveen Gerben Lampen
Xeon set Rob en Joyce
Wasbonnen van Autowascentrum Dasselaar Ad Abbink
Gertjan Brinkman
Jan Maathuis
Bertus Dasselaar
Tegoed bon van Aalderen Jan Maathuis
Veiligheidspakket All in brandbeveiliging Bern Boes
Drukkerijbon Lohuis Fam. Assink
Tegoedbon Gerrits Tuinmeubelen Henk Kelder
Mitra wijnpakket Berry Vrielink
Vleesbon slagerij Aalderink Thimoty Eskes
Tegoedbon Attent Daarle Bertus Dasselaar
Gina Brink
AST poetspakket Esther Remmelts
Weitzelpoort tankbon Benny Vrienlink
Weitzelpoort snackbon Ozturk

Bent u in de prijzen gevallen? Neem dan contact met ons op om de prijs in ontvangst te nemen.

Teampresentatie

13-04-2012

We hopen u allen te mogen begroeten tijdens de teampresentatie de gehouden zal worden op vrijdag 13 april in Zalencentrum Zandwijk vanaf 20:30 uur. Alwaar u kennis kunt maken met het team dat ik verschillende opzichten een totale metamorfose is ondergaan.

Een nieuwe start

13-04-2012

Racing Team Twenterand is de nieuwe naam voor Racing Team Keddeman. Wij doen in 2012 mee aan de KNMV SuperCup 600. Wij hebben het racejaar 2011 helaas moeten laten schieten omdat het voor ons financieel niet haalbaar was. Afgelopen jaar hebben wij echter niet stil gezeten en zijn volop bezig geweest met ons mobile motorhome en om het gewenste sponsorbudget rond te krijgen. Dit alles is niet zonder resultaat gebleven en we zijn erg blij dat wij bedrijven enthousiast hebben kunnen maken voor onze plannen.